U bevindt zich hier:Teams»Pupillen»VV Wemeldinge JO13-2»D2 weer met beide benen op de grond.

D2 weer met beide benen op de grond.

De ploeg slikt een forse 5-1 nederlaag in Nieuw- en St. Joosland.

Na drie overwinningen op rij weet D2G weer wat het is om te verliezen. Op Nieuw- en Sint Joosland ging de ploeg hardhandig onderuit door een hele zwakke eerste helft te spelen.

Nieuwland speelt thuiswedstrijden om 09:00 uur, want vanwege een kleine spelersgroep moeten ze vaak de hulp inroepen van andere teams. Na een nachtvorstje kan het dan zomaar gebeuren dat het veld op dat tijdstip nog niet bespeelbaar is. Als je dan de wedstrijd moet annuleren, zou je even kunnen kijken waar je tegenstander vandaan moet komen. Om 08:15 uur rinkelde de telefoon in de kantine. "Met Nieuwland, het gaat niet door..." Wemeldinge was uiteraard al een kwartier onderweg. Gelukkig liet men ons niet voor niets komen. Dan maar op een bevroren grasmat aan de slag.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Nieuwland heeft een betere ploeg, dat werd al snel duidelijk, maar de manier waarop we open huis hielden was vragen om een afstraffing. Binnen tien minuten kijk je dan tegen een 2 - 0 achterstand aan en dat kabbelt dan rustig voort naar 5 - 0 bij rust. De coach vroeg zijn team of zij zich niet schaamden voor dit povere optreden. Excuses waren niet van de lucht, terwijl de tegenstander toch ook te maken had met dezelfde grasmat, harde bal en scheidsrechter (op wie trouwens niets af te dingen viel).

Na rust zagen we een ander Wemeldinge. Er bleek opeens wél te voetballen te zijn tegen Nieuwland. Het werd feller, waarbij een aantal overtredingen over en weer zelfs op het randje waren. Het werd dus alsnog een wedSTRIJD en dat is dan toch nog winst na zo'n teleurstellende eerste helft. Na een onderschepping van Storm ging de bal over rechts naar Robin, die Jaimie vrij zag staan. Het werd de vijfde assist van Jamie in vier wedstrijden, want zijn pass op Noa werd door haar met links doeltreffend afgerond (5 - 1). Een aanval uit het boekje!

Hopelijk hebben de jongens en meisjes weer wat geleerd. Er wordt sowieso in allerlei opzichten veel geleerd dit seizoen. Er wordt een goede ontwikkeling doorgemaakt. Als je bijvoorbeeld kijkt hoe de dames Carlijn en Noa de linkerkant bestreken in de tweede helft, dan zijn we al veel vooruitgegaan.

.