U bevindt zich hier:Teams»Pupillen»VV Wemeldinge JO13-2»Wemeldinge D2 komt niet verder dan 2 - 2 gelijk spel.

Wemeldinge D2 komt niet verder dan 2 - 2 gelijk spel.

Matige bezieling leidt tot puntverlies.

Won D2 drie weken geleden nog met 0 - 9 van Waarde, nu werd er een mager 2 - 2 gelijkspelletje gehaald tegen deze ploeg. Ja, er stonden wel wat andere spelers op het veld dan tijdens de eerste wedstrijd, maar of dat nu dat enorme verschil rechtvaardigt?

Er bleek weinig geleerd te zijn van de matige eerste helft tegen Nieuwland. Zo makkelijk als we daar de goals tegen kregen, zo eenvoudig fietste ook Waarde door onze verdediging en werd het 0 - 1. We creëerden wel een overwicht, maar dat leidde in de eerste helft nauwelijks tot kansen. Wemeldinge had een vrije trap nodig om tot scoren te komen. Daan schoot de bal via de handen van de keeper raak: 1 - 1.

De peptalk in de rust had niet het Nieuwland-effect, want ook na rust bleef het spel tam van onze kant. Met veel pijn en moeite werd het op een gegeven moment toch 2 - 1 door Delano, nadat Waarde aan de andere kant van het veld de bal via keeper Michael op de lat had zien gaan. Lang konden we niet genieten van de voorsprong, want weer werden we in het hart van de defensie voorbij gelopen: 2 - 2.

Het kon nog wel eens een spannende poule worden, want het puntloze Kapelle D4 versloeg het nog ongeslagen Nieuwland. Volgende week bestrijden we RCS thuis. Een beetje meer bezieling is dan wel nodig.

Peter Verhaar