U bevindt zich hier:Teams»Senioren»VV Wemeldinge 3»Wemeldinge 3 rolt SVD/Volharing 3 op

Wemeldinge 3 rolt SVD/Volharing 3 op

Thuiswedstrijd resulteert in klinkende 9-2 overwinning.

In tegenstelling tot vorige week nu een goede bezetting en dat betaalde zich eigenlijk al uit vanaf de eerste minuut. Het spel oogde verzorgd en op het middenveld was goed te merken dat Franciscus A. weer aanwezig was om te strooien met bekeken passes afkomstig van zijn gouden linkervoet. Ook Boy was opvallend scherp in vergelijking met andere voetballers en speelde een sterke pot. SVD had een verjongingsslag doorgemaakt maar ook dit mocht niet baten, er is eigenlijk geen moment in de wedstrijd geweest waarop SVD op meer dan een verlies aanspraak kon maken. Binnen vijf minuten was het onze Elsie die knap de 1-0 kon binnenglijden, hij reageerde attent op opspringende bal in de vijfmeter zone van de tegenstander. Niet al te veel later was het HansKans die een verwoestend schot afvuurde op de onfortuinlijke goalie van de bezoekers. Hij verkeek zich op de bal -die een ingecalculeerde curve had meegekregen van de afzender- waardoor de 2-0 op het scorebord was verschenen. Het ging te snel te goed leek het wel en we verslapten wat. Dit werd toch wel goed afgestraft door de snelle jonge SVD aanvallers die goed combinerend tot voor gelegenheidskeeper Chocolaatje konden opstomen, de bal verdween in de linkeronderhoek en de aansluitingstreffer was een feit (2-1). SVD kon echter geen verdere vuist maken en hielp ons nog wat verder in het zadel door een eigen doelpunt weg te geven, na een assist van onze Ria Bulk (3-1). Ook de messcherpe Elsie wist nog voor rust zijn tweede goal mee te pikken (4-1), opvallend hierbij was zijn korte draaicirkel die de aanwezige supporters niet was ontgaan. Wat een souplesse! Ondanks dat er eigenlijk maar één ploeg gevaarlijk was, wist SVD toch nog een messcherpe counter uit de hoge hoed te toveren. Wederom was het de ene snelle spits die de andere wist te vinden, ditmaal met een mooie voorzet van links die al even fraai langs de goed keepende Choco werd gekopt. 4-2 en dit was tevens de ruststand.

In de rust werden er wat tactische wissels doorgevoerd door de coach, zo werden Woody McCain, Loulou en pinchhitter/nestor John W. binnen de lijnen gebracht en werden de spitsen John Beton en Zuko op de bank gehouden in verband met (geestelijke) blessures. Net na rust was het Ivan die blijkbaar aanvallend geïnspireerd was door deze wissels en als een dolle jonge hond de ene aanvallende sprint na de andere uit het atletische lichaam wist te persen. De keeper van de bezoekers was nog maar net van het veld verdwenen na een ongelukkige actie -hij werd vervangen door een veldspeler zodat beide ploegen nu met geïmproviseerde keepers speelden- toen Ivan een mooie Duitse schwalbe van Franciscus A. middels een penalty wist te verzilveren (5-2). Niet al te lang daarna een snelle aanval over rechts, Woody McCain gaf een bekeken en afgemeten voorzet op Ivan die zijn tweede goal knap wist binnen te prikken (6-2). De wedstrijd was al lang geen wedstrijd meer en John W. besloot dat de gifbeker voor SVD helemaal leeg moest en gaf ook nog even een lesje efficiënt voetballen aan de andere spitsen. Hij maakte een zuivere hattrick en mag de bal mee naar huisnemen, de ene goal was nog mooier dan de andere en dit gold ook voor de ouderwetse juichpartijen die inmiddels het handelsmerk zijn geworden. Opvallend is dat hij ondanks een 9-2 overwinning de enige scorende spits was en ook hoeveel goals hij maakt in zo weinig wedstrijden/minuten. Dit smaakt naar meer en het is dan ook de verwachting dat John nog zeker een seizoen door zal gaan op het huidige topniveau van VVW3. Een klinkende overwinning dus die de nare smaak van vorige week meer dan wegpoetst. En over nasmaak gesproken, deze zullen vele spelers van VVW3 hebben na een geslaagde feestavond in Club Casco waarbij het bier en de wijn rijkelijk vloeide! Nog enkele opvallende zaken: er was een ouderwets zeepje meegenomen onder de douche, menig wenkbrauw werd gefronst. De wissels speelden een belangrijke rol bij de totstandkoming van enkele goals in de tweede helft middels positief, sportief en constructief -en binnen de lijnen van het toelaatbare- intimideren van de grensrechter. Volgende week uit naar Waarde. De stand na 18 speelronden:

1) Kapelle 5                       42 punten uit 18 wedstrijden

2) Kloetinge 7                    41 punten uit 17 wedstrijden

3) SSV '65 5                      36 punten uit 18 wedstrijden

4) WEMELDINGE 3          34 punten uit 17 wedstrijden

5) Apollo '69 3                   28 punten uit 18 wedstrijden

Nogmaals dank namens alle spelers(vrouwen) aan onze sponsor ECOTANK/DAGEVOS SHIPPING die heeft bijgedragen aan deze geslaagde avond!

Van de verre van gefrustreerde reporter ter plaatse :-)