U bevindt zich hier:Teams»Senioren»VV Wemeldinge 1»Wolfaartsdijk 1 geen partij voor Wemeldinge 1

Wolfaartsdijk 1 geen partij voor Wemeldinge 1

Niels Kole heeft met hattrick groot aandeel in 1-4 zege.

Voor het eerst eens ontspannen naar Wolfaartsdijk. In het verleden heeft Wemeldinge het hier vaak moeilijk gehad, maar met de huidige stand op de ranglijst en de vorm waarin Wemeldinge verkeert mag de oranje/zwarte ploeg geen probleem zijn.

Het leek er al snel op dat Wemeldinge een vroege voorsprong zou nemen. Al na 1 minuut een vrije trap van Niels op een kansrijke plaats en nog geen minuut daarna een nog veel grotere kans. Steven mocht, na een handsbal, aanleggen vanaf 11 meter maar zijn schot eindigde op de lat. Na 10 minuten kwam de verdiende voorsprong er toch toen Remi een afgemeten voorzet van Steven prima binnenkopte. De 0 -2 viel een kwartiertje later nadat Niels werd weggestuurd op (en niet over) de rand van buitenspel en beheerst binnenschoot. Wolfaartsdijk wist daar weinig tegenover te stellen. Tien minuten voor rust werd het zelfs 0 - 3, wederom door Niels, dit keer met het hoofd. Dit was tevens de ruststand.

Na rust zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Toeschouwers die pas tijdens de rust gearriveerd waren konden nauwelijks geloven dat de bezoekers op een 0 - 3 voorsprong stonden want in die beginfase van de 2e helft werd Wemeldinge zelf helemaal in de verdediging gedrongen door de thuisploeg. Toch leverde dit Wolfaartsdijk-overwicht nauwelijks kansen op en was het toch weer Niels die uit een tegenstoot met 0 - 4 zijn hattrick compleet wist te maken. Dat was ook het moment dat Wemeldinge het heft weer in handen nam. Kansen kwamen er nog wel, en ook nog een doelpunt, maar dan aan de verkeerde kant. Wolfaartsdijk wist de spreekwoordelijke eer nog te redden zodat de eindstand uiteindelijk op 1 - 4 uit kwam.

Conclusie; Slecht veld, slechte tegenstander en een matige vertoning van Wemeldinge-kant. Maar belangrijk in deze fase van de competitie; de drie punten konden mee naar Wemeldinge. Nu een weekje rust en dan Apollo thuis, een kans om het onnodige verlies in de uitwedstrijd recht te zetten.

1 Reactie

• Reactielink Joop maandag, 11 april 2016 10:31 Geplaatst door Joop

Niels stond net wél buitenspel, zoals de rapporteur van de KNVB, die de slecht fluitende scheids moest beoordelen, en de grensrechter van Wolfaartsdijk aangaven.
    Wemeldinge heeft geen uitgespeelde kans gehad en kon enkel profiteren van de persoonlijke fouten van de matige tegenstander. Op basis van de tweede helft hadden onze rode leeuwen wellicht uberhaupt geen recht op drie punten. Het was een treurige vertoning aldaar.