U bevindt zich hier:Teams»Senioren»VV Wemeldinge 3»Wemeldinge 3 moet overwinning in slotfase uit handen geven tegen Kloetinge 7 (1-2)

Matchfixing heeft de kelder van het Zeeuwse voetbal bereikt ?

Vanwege de Amstelgold race en diverse (semi-)blessures moest er een beroep worden gedaan op Chris Kole en Pieter Bolle om een strijdbaar Wemeldinge 3 op de mat te plaatsen. De uitwedstrijd tegen Kloetinge wedstrijd was uitgedraaid op verlies door een laat en onfortuinlijk eigen doelpunt, deze wedstrijd hadden we dus nog wat goed te maken. Voor ons stond er niets meer op het spel, we staan momenteel op een vierde plaats en er is eigenlijk alleen nog zicht op een eventuele derde plaats. Kloetinge had daarentegen veel te winnen (en dus ook te verliezen) omdat ze in een nek-aan-nek race om het kampioenschap verwikkeld zijn met Kapelle 5. Beide ploegen hebben ons overigens oneerbare voorstellen gedaan, maar het aantal geboden kratten bier (veel te laag!) van beide zijden heeft ons uiteraard niet van onze sportieve plicht kunnen weerhouden :-). Helaas de spelers van Kloetinge 2 wel...

Nadat arbiter Vleugel floot voor de aftrap, was het Wemeldinge 3 die in de openingsfase van de wedstrijd de meeste ambitie om te winnen op mat neerlegde. Al na een paar minuten was het Johnny Concrete die via een counter over links een bal langs de keeper wist te punteren, maar de bal kon van de lijn worden gered door een attente verdediger. Dit was de eerste en helaas ook gelijk de laatste actie van John omdat hij hierbij uitviel met een achillespeesblessure. Hierdoor kon wissel Pieter al gelijk aan de bak en moest hij samen met de andere ook niet fitte spits Zuko voor de dreiging gaan zorgen. Het spel golfde wat op en neer, met name Louis had zijn handen vol aan de behendige en snelle aanvallers op de rechterkant maar stond zijn mannetje, hij was niet te passeren. Voor de rest stond tactisch alles goed, Kloetinge had geen echte uitgespeelde kansen en meestal stopte de aanvallen met een schot uit de tweede lijn die in de ballenvanger verdween. Uiteindelijk was het Franciscus A. die wederom een belangrijk doelpunt op zijn naam kon zetten, hij maakte knap de openingstreffer en de op dat moment verdiende 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na rust moest Pieter ook achterblijven in de kleedkamer waardoor er nog maar één spits beschikbaar was, er werd dan ook voor een defensieve tactiek gekozen. Deze zet pakte goed uit tot ongeveer 10 minuten voor tijd, vanaf dat moment ging de conditie meetellen en daarbij kwam ook nog een portie geluk kijken voor de bezoekers. De na rust ingebrachte jonge en (te verdacht?) fitte spelers maakten het verschil met individuele acties, waarbij we ook kunnen aantekenen dat toch ook hier ons verdediging vrij weinig echte kansen weg gaf. Het moet wel gezegd worden dat de gelijkmaker -die al een tijdje in de lucht hing- een fraaie treffer was: een kruislings afstandschot die via binnenkant paal binnenzeilde, waarbij onze Tito net geklopt werd. Vlak daarvoor had hij overigens nog een prachtige fingertop save gehad, waarbij hij wel katachtig de bal wist te pareren met wat hulp van de paal. 1-1 met nog vijf minuten op de klok. Dan maar een gelijkspel en op dat moment leek ook alles er op dat een gelijkspel in de maak was. Helaas moesten we de overwinning toch nog uit handen geven nadat Tito onfortuinlijk de bal raakte, waardoor een speler van Kloetinge alsnog de drie punten over de streep kon trekken (1-2). Een wedstrijd die gelet op het spelbeeld wellicht een gelijkspel had verdiend eindigde hierdoor in wederom een nipte zege voor Kloetinge. Na afloop was het gelukkig niet minder gezellig in de kantine. Opvallend was dat Tito een verdacht gevulde portemonnee had en zijn bierglas maar niet leeg raakte, menig wenkbrauw werd gefronst ;-). Pieter en Chris: bedankt dat jullie ons uit de brand wilden helpen!

Van de reporter ter plaatse.