U bevindt zich hier:Teams»Senioren»VV Wemeldinge 1»Wemeldinge onderuit in derby

Wemeldinge onderuit in derby

1- 4 nederlaag tegen Kapelle.

De derby van de gemeente Kapelle, zaterdag 24 februari.

Vandaag kwam onze grote buur, de VV Kapelle op bezoek. Kapelle staat beduidend hoger in de rangschikking en hun resultaten zijn dan ook flink wat beter dan de onze. Maar niet gevreesd in een derby moet je er klaar voor zijn om met felle strijd en inzet te proberen puntjes te pakken. Onder toeziend oog van de waarnemend burgemeester, Huub Hieltjes ging de wedstrijd van start.

Maar niets van dit alles, door enkele schlemielige acties kreeg Kapelle in het eerste half uur al 2 cadeautjes en werd er een aanval keurig uitgespeeld, zodat we toen al naar een 0 – 3 achterstand keken. Niet te best dus, terwijl eigenlijk voetballend Kapelle wel iets beter was, maar niet van die kwaliteit zoals Zaamslag vorige week. Na het half uur kregen we een vrije trap die door Pieter werd genomen, de keeper kon de bal niet vastpakken en Barrie was er als de kippen bij om hem in het doel te schoppen, 1 – 3. Daarna gingen we wel iets beter spelen, en kregen ook nog verschillende kansen, echter het laatste restje geluk ontbrak om de aansluitingstreffer te maken. Maar dat geluk had Kapelle wel, een speler kreeg de bal net voorbij de middellijn en gaf een ram tegen de bal, die waaide zo over doelman Tom het doel in, 1 – 4. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft probeerden we wel om te scoren, we kregen ook diverse kansen, maar helaas de bal wilde er niet in. Een indirecte vrije trap, die volgens de VVW supporters nog door de keeper werd aangeraakt, ging in het doel. Maar de scheidrechter zag dit niet en keurde het doelpunt dus af. Daarna kregen we nog wel diverse kansen van Bryan, Steven en een vlammend schot van Vagelis, allemaal zonder doel te treffen. Ook Tom moest zich nog een keer flink strekken om de bal uit de hoek te duwen, maar Kapelle was de tweede helft niet bij machte de voorsprong uit te bouwen. Dus bleef de stand zoals bij de rust 1 - 4.

Op naar de volgende wedstrijd, VCK uit, hopen dat we nu eens iets meer geluk gaan krijgen uit de kansen die we krijgen en dat we niet gelijk weer cadeautjes weg gaan geven. Kom op jongens, we moeten de komende weken punten gaan pakken, soms laten jullie een helft zien dat jullie in deze klasse mee kunnen, dit moet langer en beter en hopelijk komt dit de komende weken.