U bevindt zich hier:Teams»Senioren»VV Wemeldinge 1»Wemeldinge en G.P.C. delen de punten in doelpuntrjk duel.

Wemeldinge en G.P.C. delen de punten in doelpuntrjk duel.

Thuisploeg kan 2-0 ruststand niet vasthouden en speelt met 3-3 gelijk.

En cruciaal duel in de onderste regionen. Beide ploegen hebben de punten hard nodig, en Wemeldinge nog wel harder dan de Vlissingers.
G.P.C. had zijn elftal, na de zeperd tegen Yerseke, flink gewijzigd. Onder meer waren enkele ervaren krachten, die inmiddels lager voetbalden, terug gehaald naar de selectie. Dit leek effect te hebben want de bezoekers hadden in het eerste deel van de wedstrijd een overwicht. Toch vielen de kansen aan de andere kant te noteren bij de snelle uitbraken van de thuisploeg. Dit leverde binnen 2 minuten kansen op voor Barrie en Dennis die echter beiden niet tot de openingstreffer resulteerden. Kort daarna was het toch 1-0 via goed doorzetten van Steven die de bal bij Dennis afleverde, en laatstgenoemde gaf de doelman het nakijken. GPC leek vervolgens weer op gelijke hoogte te komen toen één van de aanvallers zich keurig vrij speelde en vervolgens oog in oog met Tim kwam te staan. Hij probeerde de bal hard binnen te schieten maar raakte de lat. Nadat Tim nog een paar prima saves had moeten maken om de 1-1 te voorkomen volgde er weer een uitbraak van Wemeldinge waarbij Redgey het van afstand probeerde. De bal raakte de onderkant van de lat, en net voor (of was het achter) de doellijn stuitte de bal weer terug het veld in. Bryan was echter attent gevolgd en maakte aan alle onzekerheid een eind door de bal in het doel te werken. Het had zelfs nog 3-0 kunnen worden toen Steven alleen op doel af ging. Hij probeerde het van (te) ver en had de pech dat de bal via een polletje een vreemde curve kreeg waardoor hij de bal totaal verkeerd raakte. Na nog enkele mogelijkheden van GPC bleef de 2-0 op het bord bij rust.

Zo heb je een mooie voorsprong opgebouwd bij rust, en zo ben je die binnen 4 minuten kwijt. Na 2 Vlissingse kopballen stond het ineens weer 2-2. (hoezo concentratie ?). GPC werd sterker en kreeg kansen op de voorsprong. Die kwam er dan ook, en zo moest er nu ineens een achterstand weggewerkt worden. Met enkele omzettingen (Dani Mieras op het middenveld, Barrie in de spits) werd een alles of niets poging gedaan. En het waren zowaar deze twee spelers die er verantwoordelijk voor waren dat de gelijkmaker inderdaad viel. Dani zette goed door, hetgeen balbezit opleverde en Barrie maakte vervolgens het doelpunt. Beide ploegen wensten zich niet neer te leggen bij een puntendeling en bleven de aanval zoeken. GPC was er dicht bij, maar raakte wederom de lat. De slotfase was voor Wemeldinge wat nog bijna de zegetreffer opleverde. Uit een prima vrije trap van Robin kopte gelegenheidsspits Barrie op doel, maar de Vlissingse keeper voorkwam met een prima redding de nederlaag van zijn team. Zo eindigde deze spannende, maar kwalitatief niet hoogstaande wedstrijd in 3-3.

Met het punt schiet Wemeldinge weinig op want het gat naar GPC blijft hetzelfde. Aangezien alle andere degradatiekandidaten verloren moeten we het positieve er maar uit halen voor de volgende match. En dat is thuis tegen Yerseke dat ook wat heeft recht te zetten want de vissermannen gingen vandaag met 0-1 onderuit in de thuiswedstrijd tegen Zaamslag.