U bevindt zich hier:Teams»Senioren»VV Wemeldinge 1»Wemeldinge in slotfase ten onder tegen Yerseke

Wemeldinge in slotfase ten onder tegen Yerseke

VVW 1 kan 1-0 voorsprong niet vasthouden en verliest met 1-4.

Zaterdag 7 april 2018 komt de koploper onze buur Yerseke op bezoek. We hebben nog iets goed te maken, de uitwedstrijd ging ruim verloren. Vorige week had Yerseke verloren, dus werden de mannen van Jordan warm gemaakt voor een stunt.

Onder een heerlijk zonnetje en grote publieke belangstelling gingen we van start. De angst van Wemeldinge is meestal dat we niet tijdig wakker zijn om aan de wedstrijd te beginnen, maar nu was dit niet het geval, in de 3e minuut speelde Christiaan Redgey met een schitterende pass vrij voor de keeper. Echter Redgey kreeg de bal helaas niet in het doel, dit had een geweldige opsteker geweest.
Vanwege de verdedigende instelling van Wemeldinge kon Yerseke gedurende de 1e helft volop aanvallen, dit leidde ook wel tot enkele kansen en een bal op de lat. Het echte gevaar kwam van hun rechtsback die constant op mocht komen en veel ballen perfect voor het doel plaatste, echter afmaken was voor de spitsen een probleem. Daarom de ruststand 0 – 0.

In de 2e helft eigenlijk eenzelfde beeld Yerseke vol op de aanval, bal op de lat en een sporadische counter van Wemeldinge. Echter in de 57e minuut stuurde Redgey Dennis de diepte in. Dennis werd door een achtervolgende speler naar de zijkant gedwongen maar bleef aan de bal. De Keeper kwam het doel uit en het lukte Dennis om de bal schitterend vanuit een bijna onmogelijke hoek in het doel te plaatsen, 1 – 0. Was de verrassing dan toch op komst?
Yerseke zette aan, drie wissels en nog meer druk op ons doel. Maar eerst in de 62e minuut nog een counter via Redgey, Barrie staat helemaal vrij, maar de bal komt niet bij hem anders ??? Toen een vrije trap voor Yerseke in de 64e minuut halverwege onze helft vlakbij de zijlijn. De bal werd door Evert van Houte hoog voor het doel gewerkt en Tim pakte mis, anders stompt hij altijd en nu wilde hij pakken, dus viel de bal via zijn handen in het doel, 1 – 1.
Maar toen was het nog niet gespeeld, uit een zeldzame corner voor Wemeldinge, schoot Maurick net naast. Gelijk hierna een vrije trap op de rand van onze 16 meter en die werd door Arjen de Koeijer schitterend ingeschoten,  1 – 2. Toen was de weerstand gebroken en kwam Yerseke via Arjen de Koeijer op 1 – 3 en 1 – 4.

Voor Wemeldinge helaas niet de verrassing die we hoopten. Het is een troost dat we het ploegen uit de bovenkant moeilijk kunnen maken, maar telkens met lege handen staan. Op basis van getoonde inzet deze wedstrijd hopen we dan ook maar dat we de komende weken punten gaan pakken. Concurrent voor rechtstreekse degradatie Lebo won zijn eerste wedstrijd tegen Dauwendaele en laten we daar nu net komende zaterdag op bezoek gaan.