U bevindt zich hier:Teams»Senioren»VV Wemeldinge 2»Overtuigende seizoensstart Wemeldinge 2

Overtuigende seizoensstart Wemeldinge 2

Nieuwdorp 3 gaat met lege handen naar huis. 3 - 0.

Na een succesvolle bekerproloog met achtereenvolgende overwinningen op WIK 2 (0-4) en Dauwendaele 4 (3-0), was het aan Wemeldinge 2 om dit een goed vervolg te geven in de competitie. Het elftal van Nieuwdorp 3 was aan het begin van een druilerige middag afgereisd naar de Boenze Boogerd om de degens te kruisen met de formatie van Martijn en Danny.

Direct na het eerste fluitsignaal waren de verhoudingen tussen beide ploegen duidelijk: Wemeldinge probeerde het spel te maken, waar Nieuwdorp zich voornamelijk bezighield met het doel schoon te houden. Ondanks het vele balbezit lukte het niet om een snelle goal te maken en de tegenstander vroeg in de wedstrijd op de knieën te krijgen. Combinaties en één-tweetje werden met name gezocht door het centrum, waar het vaak te druk bleek om tot een zuivere kans te komen. De keren dat er geschoten kon worden was de keeper alert of verpestte een uitgestoken been van een Nieuwdorp verdediger het feestje. De beste kans van de eerste helft was voor Niek, na goed doorzetten van Joel op de rechterflank zette hij Niek vrij voor de goal, maar hij miste van dichtbij. Verder vielen er nog schoten van onder andere Robin, Nick en Bryan te noteren, die te weinig richting hadden om tot doelpunt te promoveren. Nieuwdorp zette hier in aanvallend opzicht nauwelijks iets tegenover wat ervoor zorgde dat Jesper nagenoeg verkleumd om de thee kon.

Tijdens de pauze was iedereen het erover eens dat we de betere ploeg waren maar dat enkel een doelpunt nog ontbrak. Zodoende ging ” ’T Twidde” verder met aanvallen en probeerde de ploeg nu meer de ruimte aan de zijkanten te benutten. Na een dik uur was het Lars die de ban brak en het eerste doelpunt van de middag maakte na een strakke voorzet van Niek. Na het doelpunt was het verzet van Nieuwdorp gebroken en ging Wemeldinge op zoek naar meer. Een tactische meesterzet van het trainersduo, Marvin als rechtsbuiten posteren, leverde de gewenste doelpunten op. Eerste reageerde hij scherp nadat een schot van Niek niet goed werd gepakt door de keeper en tikte hij de bal binnen. Vervolgens gebeurde hetzelfde met een schot van Nick, waarbij Marvin weer de rebound binnenschoot. Tussendoor hielp William nog een dot van een kans om zeep door na een voorzet van Niek van een meter te missen, dit onder luid gelach van het eerste elftal die naast het veld de teamfoto aan het maken waren. Tien minuten voor het einde werd Nick na een soepele kapbeweging gehaakt in het vijandige strafschopgebied waarna de scheidsrechter een penalty toekende. Beide trainers, aanvoerder en spelers besloten unaniem dat Marvin zich over dit buitenkansje moest ontfermen om zich met een loepzuivere hattrick de analen van het tweede elftal in te schieten. Een bekeken schuiver van 11 meter belandde echter op de hak van ervaren keeper waardoor het geen goal werd. De uitslag bleef dan ook 3-0.

Na afloop was de sfeer in de kleedkamer gelaten en ontspannen, waarbij vieze windjes en misplaatste opmerkingen de boventoon voerden. Alles bij elkaar een degelijke wedstrijd van Wemeldinge 2, waarbij de score misschien nog iets hoger had moeten oplopen. Volgende week wordt er afgereisd naar de overkant voor een wedstrijd tegen Spui 3.