U bevindt zich hier:Teams»Senioren»VV Wemeldinge 2»Wemeldinge 2 wint ruim van Spui 3

Wemeldinge 2 wint ruim van Spui 3

Ploeg staat nog steeds op de volle winst.

Op een zonnige nazomermiddag ging Wemeldinge 2 door de tunnel richting Spui, om met hun derde elftal te strijden om de punten. Met een gehalveerd kader en 14 man sterk werd in het kleedhok het strijdplan voor de middag gedicteerd. Het plan was ongewijzigd: de tegenstander snel onder druk zetten en met combinatievoetbal het doel proberen te vinden. In afwezigheid van Danny pakte nestor Mark zijn verantwoording om de spelersgroep wat praktische bagage mee te geven voorafgaande aan het duel. Zijn tips waren voornamelijk toegespitst op de manier van voetballen en deels over de ongewone toepassingen van sambal (?).

De eerste minuten van de wedstrijd waren wat rommelig en de poging van de nummer 10 van Spui tot het wegwerken van de bal, waarbij het speeltuig vervolgens via de scheen achter zijn eigen achterlijn getorpedeerd werd, was tekenend voor het niveau. Het was duidelijk dat Wemeldinge de bovenliggende partij was, met het meeste balbezit en initiatief. Het eerste doelpunt van de middag kwam uit een lange bal die het middenveld oversloeg richting Mark. Hij legde met zijn hoofd/bril de bal alla Luuk de Jong neer voor Dies, die hard in de benedenhoek uithaalde: 0-1. Zijn doelpunthonger was hierna nog niet gestild. Vijf minuten later haalde hij uit van 25 meter waarbij de bal licht werd getoucheerd door de voorstopper van Spui, en de bal in een keurige parabool achter de keeper belandde. Spui had weinig in te brengen tegen het tiki-taka geweld van VVW 2. Nog voor rust werd een pass van achteruit knap verlengd door Maarten met het hoofd die hiermee Robert de diepte in stuurde. Robert gaf vervolgens de bal afgemeten voor, waarna Nick de bal binnenschoot. De mooiste treffer van de middag begon met een crosspass van Dies op de doorgekomen Marvin, die vervolgens als een heuse Dani Alves de bal voorgaf op Nick die zijn tweede van de middag mocht maken. Verder waren er in het eerste bedrijf nog een kopkans voor Bryan en schoten van onder andere Mark en Niek te noteren.

Na de onderbreking waren er enkele wijzigingen doorgevoerd bij de oppositie waardoor de krachtsverhoudingen leken te veranderen. Wemeldinge begon ongeconcentreerd wat leidde tot enkele uitbraken van Spui, tot een doelpoging kwam het echter niet. De mannen van het tweede herpakten zich echter na 10 minuten en gingen verder waar het de eerste helft gestopt was. Het vijfde doelpunt was een samenwerking van het koningskoppel van de middag: Dies en Nick. Dies zette druk op de rechtsachter en veroverde de bal, haalde keurig de achterlijn en gaf een voorzet die tussen alles en iedereen heen ging en voor Nick zijn voeten belande, die vervolgens koel afrondde. Dani schoot hierna nog met links (!) op de paal, waarna Maarten en Lars een kopie van Nick zijn goal maakten waarbij nu Lars het eindstation was. De laatste treffer was voor Marvin, die als rechtsbuiten andermaal bewees ‘geil’ te zijn in de 16 meter, en een voorzet van Dies tegen de touwen jaagde.

Na het laatste fluitsignaal overheerste blijdschap bij Wemeldinge en berusting bij de tegenstander. Bij de aanvang van de derde helft demonstreerde Robin aan de jongere spelers hoe je een flesje ‘sportdrank’ met behulp van het krat open moet maken, nuttige skills  voor de kelderklasse. Afijn, de zegereeks van het tweede is weer verlengd, waarbij wederom geen tegengoal werd geïncasseerd. Op de ranglijst staat enkel Apollo 3 nog boven Wemeldinge. Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen Steen 2, in het voorprogramma van de thuiswedstrijd van VVW 1.