U bevindt zich hier:Teams»Senioren»VV Wemeldinge 2»Wemeldinge 2 nog steeds zonder puntverlies

Wemeldinge 2 nog steeds zonder puntverlies

S.T.E.E.N. 2 wordt met 4 - 0 nederlaag naar huis gestuurd.

Dagen voorafgaande het thuisduel van VVW 2 tegen Steen 2 was het duidelijk dat het een emotioneel beladen middag ging worden op de Boenze Boogerd. Een middag met twee gezichten: Nick, die voorlopig zijn laatste wedstrijd ging spelen voor Wemeldinge en zijn vleugels uit gaat slaan in het bruisende Lissabon; en Eric, de verloren zoon die na jaren terug zou keren op het oude nest om zijn status als eeuwige talent waar te maken. Enerzijds een aderlating voor het elftal van Martijn en Danny, anderzijds wellicht een kwaliteitsimpuls.

Steen, kort voor Strijd Trouw Eerlijk En Nobel, had de eerste kans van de wedstrijd. Na wat geklungel achterin werd Jesper na een minuut tot een redding gedwongen. Kort hierna trok Wemeldinge het initiatief naar zich toe. Niek werd na vijf minuten gehaakt in het vijandige strafschop gebied, wat riektte naar een strafschop. De arbiter van dienst wuifde de vraag om een pingel echter weg.  Redgey werd na een kwartier de diepte ingestuurd en leek de bal net-wel/net-niet binnen te houden, de scheidsrechter gaf een doeltrap waarna Redgey zijn onvrede uitte op de leiding en vervolgens 10 minuten mocht toekijken vanuit de duck-out. Dezelfde Redgey was degene die voor het eerste gevaar zorgde, hij mocht tijdens een corner weer het veld in en ontving direct de bal, waarna hij een pegel van 30 meter afvuurde die de doelman over wist te tikken. Niet veel later pakte dezelfde doelman een schot van William knap uit de hoek. Wemeldinge kwam voor de rest niet tot hele grote kansen in het eerste bedrijf. Het was een vergelijkbare situatie als in de wedstrijd tegen Nieuwdorp, ondanks het overwicht werden er geen doelpunten gemaakt. Dit was met name te danken aan bij vlagen slordig, ongeconcentreerd spel en soms te kiezen voor een te lastig oplossing.

VVW 2 kwam iets scherper uit de catacomben, wat na drie minuten leidde tot het eerste doelpunt. Vanuit een één-twee haalde Redgey de achterlijn en legde terug op William, die de bal verkeerd aannam waardoor deze voor Mark zijn voeten belandde, die vervolgens uit de draai de keeper verschalkte. Wemeldinge bleef vervolgens de tegenstander geselen met aanvallen combinatie voetbal. Vanuit een kluts belandde de bal voor de voeten van Nick die teruglegde op Robin, die vervolgens half vallend, vanuit de volley de bal alsnog knap in de kruising werkte.  Niet veel later nam Vincent een lage corner die bij Maarten voor zijn voeten kwam, hij twijfelde niet en joeg de 3-0 tegen de touwen. Het laatste en mooiste doelpunt van de middag was er een uit het boekje. Marvin haalde als volleerd rechtsbuiten de achterlijn en legde de bal afgemeten op Bryan zijn hoofd wat de 4-0 betekende. Enkele minuten voor het einde kreeg Nick een verdiende publiekswissel wat het begin van zijn tijdelijke voetbalpensioen betekende.

Wederom een degelijke wedstrijd van Wemeldinge 2, goed het geduld bewaard waarna de doelpunten vanzelf kwamen. “T Twide” is tot zover foutloos in de competitie: 9 punten, 14 doelpunten voor, 0 tegen, en staat dan ook fier op de eerste plaats. Volgend weekend wacht wellicht de eerste echte test voor de gladiatoren van Martijn en Danny, dan wordt er een uitwedstrijd tegen Waarde 2 gespeeld. Vorige seizoen resulteerde het treffen tussen Wemeldinge 2 en Waarde 2 tot een oorwassing voor de rood-witten. Kortom: het tweede kan zijn borst natmaken!